Search
Close this search box.

Investeringsfonds Entrevest kent vliegende start

team-entrevest

Funding én groeiadvies als verfrissende combinatie

HASSELT – Entrevest, een nieuw private equity fonds, heeft zijn officiële lancering aangekondigd en viert dit al direct met een eerste investering. Entrevest richt zich op het ondersteunen van innovatieve en duurzame groeibedrijven in België en dit door de combinatie te bieden van zowel strategisch advies als financiële middelen. Opgericht door een team van  experts in hun vakgebied en een handvol ondernemers , waarvan het aantal iedere week nog uitbreidt, heeft het fonds als missie om een positieve impact te maken op de economie en het milieu.

Unieke aanpak in de markt
Entrevest, dat eerder dit jaar officieel werd opgericht, combineert de kracht van betrokken investeerders met een professioneel private equity team. Dit uniek model stelt het fonds in staat om groeikapitaal te bieden aan bedrijven in de vroege fase van hun ontwikkeling, met een bijzondere focus op circulaire en ESG-gerelateerde initiatieven.

Niels Diepvens, founding partner van Entrevest licht toe: “Je ziet het niet vaak, de partijen die zowel strategisch advies bieden en hiermee erg betrokken zijn in de onderneming en dat combineren met het luik van private equity. Dat doet Entrevest wel, hetgeen ons in staat stelt om bedrijven te begeleiden in een vroegere fase dan bij vele anderen het geval is.”

“Onze naam weerspiegelt onze unieke aanpak: een combinatie van zowel een professioneel investeringsteam als ervaren en deskundige ondernemers. De individuele investeerders in het fonds zijn namelijk zelf ondernemers of C-level executives, die een ondersteunende rol spelen in de begeleiding van onze participaties, bijv. via halfjaarlijkse begeleidingsevenementen of door de organisatie van workshops omtrent bepaalde topics enzovoort”, aldus Niels Diepvens. 

Investeringen in innovatie
Joery Lauwers, managing partner gaat verder: “We geloven in de kracht van samenwerking en willen ondernemers helpen hun scale-up ambities waar te maken door hen te voorzien van het gezochte kapitaal in combinatie met begeleiding en expertise.”

Entrevest heeft onlangs, samen met de multinationale bouwspeler Besix Group, zijn eerste investering van 1 miljoen euro gedaan in Bao Living, een Belgisch bedrijf dat vooroploopt in modulaire en circulaire bouwoplossingen. De komende maanden worden nog minstens twee investeringen verwacht, waarmee het fonds zijn betrokkenheid bij innovatieve bedrijven verder uitbreidt.

Ambitie voor grootschalige groei
“Sinds de start eerder dit jaar wisten we het vertrouwen van enkele ervaren en gekende ondernemers als investeerders te winnen. Dankzij de steun van early believers zoals Joep Kempen (Cyclic Bike Lease), Sam Chartouni (Aerobel), Kenny Van Riel (Van Moer NV), Bob Serneels  (Stepco/Trustteam) en Rudy Bonten (Archie.Energy),konden we direct een vliegende start maken”, aldus Niels Diepvens.

“En dit aantal groeit nog steeds. We plannen met dit fonds minstens 10 investeringen te doen met telkens een maximale startinvestering van €1 miljoen per bedrijf. We streven ernaar om minstens €15 miljoen aan kapitaal op te halen om zo bedrijven met internationaal potentieel en een visie voor een duurzame toekomst te ondersteunen. Deze uitbouw is volop aan de gang en er zijn ook gesprekken lopende met institutionele investeerders.”

Meer info:

Afbeelding: https://we.tl/t-bRFp4l9yH0

 

Contactgegevens:

Niels Diepvens, +32 479 52 06 36, niels@entrevest.be

Joery Lauwers, +32 485 07 54 15, joery@entrevest.be